Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica sa vinskim sosom

Teleća džigerica sa vinskim sosom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
50315518
Teleća džigerica sa vinskim sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Imate li predstavu koliko vina popije ova teleća džigerica, ili će nam jedna flaša biti dovoljna?"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • maslac - 3 - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • vino - 1 šolja
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Teleća džigerica se seče na tanke duguljaste ili široke komade, posoli se i prži na ulju, ostavljajući je sočnom (al angle) i izvadi se.

U isto ulje dodajte brašno i prelijte ga vinom. U dobijeni sos dodajte pržene komade džigerice i kuvajte na laganoj vatri 15 - 20 minuta. Pre nego što skinete sa vatre, začinite solju i seckanim peršunom.

Pogledajte i kako se pravi pohovana džigerica ili ukusna pržena džigerica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: