Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Usoljena riba»Sušena skuša na vazduhu

Sušena skuša na vazduhu

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
216451k
Sušena skuša na vazduhu5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Upoznajte se sa finesama u pripremi sušene skuše na vazduhu."

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • morska so - 2 kg
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo tako što temeljno očistimo ribu - iznutrice, škrge i krvni sud duž kičme, ali glave zadržavamo.

Ovako očišćena skuša se temeljno osuši.

Sledi trljanje solju - temeljno iznutra i spolja, u stomaku, u škrgama.

Slana riba se čvrsto umotava u streč foliju, stavlja u kutiju i čuva u frižideru 3-4 dana.

Kada izvadite ribu, uklonite so i nakratko je potopite u hladnu vodu. Dobro se osuše tako da ne kaplju kada se suše na vazduhu. Ribe se vezuju za rep i ostavljaju da se osuše na hladnom mestu još 3-4 dana.

Skidaju se, seku na tanke kriške i slažu u teglu, a između komada se stavlja lovorov list i zrna bibera. Prelijte teglu blago zagrejanim uljem i čuvajte u frižideru.

Za sušenu skušu na vazduhu možete koristiti i svežu i prethodno odmrznutu ribu. Prijatan dan!

Pogledajte i kako da napravite plakiju od skuše ili vašu omiljenu skušu prženu u tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: