Način pripreme
Za patišpanj kore je dobro da koristite mikser ili secka, da umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Ideja je da se ubaci više vazduha. Mutite dok ne pobeli i dodajte ulje. Na kraju prosejte i dodajte brašno i prašak za pecivo.
Sipajte smesu za patišpanj koru u okrugao pleh i pecite u rerni na 180 sepeni 40-45 minuta.
Kad bude gotova patišpanj kora, izvadite iz pleha i dajte dovoljno vremena da se potpuno ohladi. Posle isecite na 3 kore jednake debljine.
Pripremite krem od maslaca za tortu, u šerpu sipajte mleko i šećer i vanilin šećer. Mešajte i ostavite na umerenoj vatri dok se ne rastvori.
Posebno umutite jaja za krem sa brašnom i malo mleka. Mutite dobro dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte smesu u etapama u mleko i mešajte energično. Kad krem počinje da vri i zgušnjava se. Kad se to desi, skinite sa vatre šerpu. Vreme je da stavite poslednji sastojak u krem, a to je maslac. Dodajte ga i mešajte krem za tortu.
Vreme je da sastavite tortu, stavite na poslužavnik jednu koru, preko nanesite krem od maslaca.
Procedura se ponavlja sa ostale dve kore. Odozgo i po ivicama kore rasporedite poslednju količinu krema.
Ukrasite tortu tako što ćete zalepiti izmrvljene orahe po ivicama torte, a odozgo rastopljenu čokoladu sa maslacem.
Stavite patišpanj tortu sa kremom od maslaca u frižider na bar 3 sata pre serviranja. Neka vam je slatko!
Pogledajte takođe kako da napravite omiljenu tortu Garaš ili klasičnu tortu Medovik.