Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Patišpanj torta sa kremom od maslaca

Patišpanj torta sa kremom od maslaca

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
18732654
Patišpanj torta sa kremom od maslaca4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Ukusna domaća torta sa mekanom patišpanj korom i raskošnim kremom od maslaca."

Potrebni sastojci

  • za patišpanj kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 160 g
  • ulje - 60 ml
  • brašno - 160 g
  • vanilin šećer - 20 g
  • prašak za pecivo - 12 g
  • za krem od maslaca
  • kravlji maslac - 120 g
  • sveže mleko - 1.2 l
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • vanilin šećer - 20 g
  • šećer - 220 g
  • za dekoraciju
  • orasi - 60 g
  • čokolada mlečna - 75 g
  • kravlji maslacf - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za patišpanj kore je dobro da koristite mikser ili secka, da umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Ideja je da se ubaci više vazduha. Mutite dok ne pobeli i dodajte ulje. Na kraju prosejte i dodajte brašno i prašak za pecivo.

Sipajte smesu za patišpanj koru u okrugao pleh i pecite u rerni na 180 sepeni 40-45 minuta.

Kad bude gotova patišpanj kora, izvadite iz pleha i dajte dovoljno vremena da se potpuno ohladi. Posle isecite na 3 kore jednake debljine.

Pripremite krem od maslaca za tortu, u šerpu sipajte mleko i šećer i vanilin šećer. Mešajte i ostavite na umerenoj vatri dok se ne rastvori.

Posebno umutite jaja za krem sa brašnom i malo mleka. Mutite dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte smesu u etapama u mleko i mešajte energično. Kad krem počinje da vri i zgušnjava se. Kad se to desi, skinite sa vatre šerpu. Vreme je da stavite poslednji sastojak u krem, a to je maslac. Dodajte ga i mešajte krem za tortu.

Vreme je da sastavite tortu, stavite na poslužavnik jednu koru, preko nanesite krem od maslaca.

Procedura se ponavlja sa ostale dve kore. Odozgo i po ivicama kore rasporedite poslednju količinu krema.

Ukrasite tortu tako što ćete zalepiti izmrvljene orahe po ivicama torte, a odozgo rastopljenu čokoladu sa maslacem.

Stavite patišpanj tortu sa kremom od maslaca u frižider na bar 3 sata pre serviranja. Neka vam je slatko!

Pogledajte takođe kako da napravite omiljenu tortu Garaš ili klasičnu tortu Medovik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: