Način pripreme
U dubokoj posudi rastvorite kvasac sa šećerom i mlekom na telesnoj temperaturi.
Dodajte so, vodu, 2 jaja sa jednim belancem. Sve vrlo dobro izmešajte.
Umesite glatko i mekano testo. Ostavite ga da naraste 30-40 minuta.
Testo za pogaču podelite na tri dela. Svaki deo razvucite u dugačku i usku traku.
Premažite uljem i stavite trake jednu na drugu.
Gornja traka se takođe premazuje uljem.
Umotajte sve u jedan rolat i uvrtite ga. Tako dobiveno testo isecite na trouglove i poređajte ih u podmazan pleh sa vrhovima unutra.
Ostavite testo da naraste, možete ga premazati umućenim žumancem sa malo vode i peccite pogaču u umereno zagrejanoj rerni.
Izvadite gotovu pogaču i poprskajte je hladnom vodom.
Pokrijte pogaču Klasika krpom da se otpusti.