Način pripreme
Priprema rebara:
Nožem ili kašikom skinite opnu sa svinjskih rebara, zatim ih dobro premažite maslinovim uljem ili uljem za kuvanje, dobro ih začinite solju, biberom i alevom paprikom sa obe strane.
Sada ih stavite u pleh i prelijte vodom dok ih ne prekrije do pola, umotajte ih u aluminijumsku foliju i pecite dva i po sata na 160 stepeni, kada ostane oko sat vremena do spremnosti, nastavite sa sosom.
Priprema sosa:
U šerpi ili loncu pomešajte: kokakolu, viski, kečap, senf, soja sos, sirće, smeđi šećer, čili i sitno seckani beli luk. Kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri, dok se ne zgusne, povremeno mešajući.
Završna priprema rebara:
Izvadite rebra, odlijte vodu ako je ostalo, i prelijte (namažite) sosom dok je još toplo. Sada pečemo oko 15 minuta na 200 stepeni.
Prijatno :)
Uživaćete dosta ako ova napravite rebra na američki način. Obavezno pogledajte našu kolekciju sočnih rebara pečenih u rerni.