Pijana rebra

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
388118
Pijana rebra2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Rebra koja su vam potrebna - već večeras!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje - ulje
  • Za sos
  • džek denijels - 100 ml
  • koka - kola - 200 ml
  • beli luk - 3 čena
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • kečap - 100 ml
  • čili - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema rebara:

Nožem ili kašikom skinite opnu sa svinjskih rebara, zatim ih dobro premažite maslinovim uljem ili uljem za kuvanje, dobro ih začinite solju, biberom i alevom paprikom sa obe strane.

Sada ih stavite u pleh i prelijte vodom dok ih ne prekrije do pola, umotajte ih u aluminijumsku foliju i pecite dva i po sata na 160 stepeni, kada ostane oko sat vremena do spremnosti, nastavite sa sosom.

Priprema sosa:

U šerpi ili loncu pomešajte: kokakolu, viski, kečap, senf, soja sos, sirće, smeđi šećer, čili i sitno seckani beli luk. Kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri, dok se ne zgusne, povremeno mešajući.

Završna priprema rebara:

Izvadite rebra, odlijte vodu ako je ostalo, i prelijte (namažite) sosom dok je još toplo. Sada pečemo oko 15 minuta na 200 stepeni.

Prijatno :)

Uživaćete dosta ako ova napravite rebra na američki način. Obavezno pogledajte našu kolekciju sočnih rebara pečenih u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: