Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Pizza rolat - stromboli

Pizza rolat - stromboli

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
5325313
Pizza rolat - stromboli7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ako volite picu, Pizza rolat - stromboli ćete obožavati!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 g
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 s.k.
  • suvi kvasac - 10 g
  • ulje - 2 s.k.
  • nadev
  • kečap - 6 s.k.
  • salama - 200 g
  • trapist - 200 g
  • šampinjoni - 150 g
  • origano - 1 k.k.
  • Za premaz i posipanje
  • kisela pavlaka - 2 s.k.
  • krupna so - 1 k.k.
  • origano - 1 pratohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno i napraviti udubljenje. U udubljenje staviti šećer i suvi kvasac. Politi sa malo tople vode. Sačekati malo se kvasac aktivira. Potom dodati ostalu količinu vode i so.

Mesiti testo za picu i pred kraj se dodaje ulje. Testo prekriti krpom i na toplom držati nekih 30 minita.

Radnu površinu posuti brašnom i istresti nadošlo testo.

Testo podeliti na dva dela. Svaki deo razviti tanko pa premazati kečapom.

Salamu naseći tanko i redjati na kečap. Preko salame ređati tanko nasečene šampinjone i izrendan sir. Posuti origanom.

Testo uviti u rolat. Premazati pavlakom i posuti solju i origanom. Premestiti u pobrašnjen pleh.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pica rolat oko 30 minuta. Odličan je i topao ali i kad se ohladi. Ovo testo ostaje meko i sutradan.

Prijatno uz Pizza rolat - stromboli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: