Način pripreme
Prosejati brašno i napraviti udubljenje. U udubljenje staviti šećer i suvi kvasac. Politi sa malo tople vode. Sačekati malo se kvasac aktivira. Potom dodati ostalu količinu vode i so.
Mesiti testo za picu i pred kraj se dodaje ulje. Testo prekriti krpom i na toplom držati nekih 30 minita.
Radnu površinu posuti brašnom i istresti nadošlo testo.
Testo podeliti na dva dela. Svaki deo razviti tanko pa premazati kečapom.
Salamu naseći tanko i redjati na kečap. Preko salame ređati tanko nasečene šampinjone i izrendan sir. Posuti origanom.
Testo uviti u rolat. Premazati pavlakom i posuti solju i origanom. Premestiti u pobrašnjen pleh.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pica rolat oko 30 minuta. Odličan je i topao ali i kad se ohladi. Ovo testo ostaje meko i sutradan.
Prijatno uz Pizza rolat - stromboli!