Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečena piletina sa šampinjonima i hlebom

Zapečena piletina sa šampinjonima i hlebom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
5425317
Zapečena piletina sa šampinjonima i hlebom
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Pripremite zapečenu piletinu sa šampinjonima i hlebom i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 600 g
  • hleb - 3 kriške
  • jaja - 2 komada
  • šampinjoni - 150 g
  • biber - po potrebi
  • so - po potrebi
  • peršun list - 1 veza
  • mleko - 100 ml
  • mast - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso tanko naseći. Soliti i biberiti. Poslagati u vatrostalnu činiju.

Hleb naseći na kocke i preliti mlekom. Malo treba da odstoji da se hleb natopi.

Šampinjone naseckati na sitne kockice i malo popržiti na masti. Zatim šampinjone dodati u natopljen hleb i dodati dva žumanca. Od belanca ulupati sneg i tako dodati u smesu sa hlebom. Malo posoliti.

Piletinu preliti smesom i zapeći u rerni na 200 stepeni oko sat i po.

Zapečena piletina sa šampinjonima i hlebom servira se uz salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: