Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba od pečuraka sa pirinčem i zaprškom

Čorba od pečuraka sa pirinčem i zaprškom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Čorba od pečuraka sa pirinčem i zaprškom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ova čorba od pečuraka sa pirinčem je mnogo ukusna, a dosta je i zasitna, tako da se nemojte dvoumiti, već je spremite već danas za večeru"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 200 ml
  • maslac - 60 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • peršun - 2 - 3 struka
  • sok od limuna
  • voda - 2 litra
  • zaprška
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac na vatri i u njemu izdinstajte 5 minuta očišćene, oprane i na sitno isečene pečurke.

Nakon toga dodajte na sitno isečenu glavicu luka i pirinač. Dinstajte još 5 minuta, mešajući povremeno.

Sipajte sok od paradajza i pospite začinom od povrća. Dodajte vodu i ostavite ukusnu čorbicu od pečuraka sa pirinčem da se kuva oko 30 minuta.

Sklonite čorbu od povrča sa vatre i nakon što se blago ohladi zapržite je.

Umutite u posudi jedno jaje, kiselo mleko i dodaje malo toplog bujon.

Promešajte i sipajte u čorbu, ako je neophodno dodajte so po ukusu.

Servirajte čorbu od pečuraka sa pirinčem i zaprškom, začinjenu svežim peršunom i sok od limuna po ukusu.

Po želji možete da sevirate sjajnu čorbu bez mesa sa hrskavim domaćim hlepčićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: