Način pripreme
Istopite maslac na vatri i u njemu izdinstajte 5 minuta očišćene, oprane i na sitno isečene pečurke.
Nakon toga dodajte na sitno isečenu glavicu luka i pirinač. Dinstajte još 5 minuta, mešajući povremeno.
Sipajte sok od paradajza i pospite začinom od povrća. Dodajte vodu i ostavite ukusnu čorbicu od pečuraka sa pirinčem da se kuva oko 30 minuta.
Sklonite čorbu od povrča sa vatre i nakon što se blago ohladi zapržite je.
Umutite u posudi jedno jaje, kiselo mleko i dodaje malo toplog bujon.
Promešajte i sipajte u čorbu, ako je neophodno dodajte so po ukusu.
Servirajte čorbu od pečuraka sa pirinčem i zaprškom, začinjenu svežim peršunom i sok od limuna po ukusu.
Po želji možete da sevirate sjajnu čorbu bez mesa sa hrskavim domaćim hlepčićem.