Način pripreme
Operite i očistite zelje od drški. Iseckajte ga na sitne komadiće. Zatim operite i sitno iseckajte mladi luk i mirođiju. U tiganju poprskajte malo ulja da se zagreje.
Kada je gotovo, stavite iseckano zelje, mladi luk i mirođiju u tiganj. Propržite ih. Sklonite tiganj sa vatre, začinite sa malo bibera i izmrvite sir. Sve zajedno promešajte.
Premažite pleh uljem i u njega poređajte polovinu pakovanja kora za pitu, blago gužvajući svaku. Prelijte dobijenom smesom, a zatim poređajte ostatak kora.
Nožem za picu isecite polugotovu pitu od zelja. Poprskajte malo ulja u proreze.
Umutite jaja u dubokoj posudi.
Pomešajte kiselo mleko i sodu bikarbonu, i kada počne da se peni, sipajte ih u jaja. Ponovo umutite.
Na kraju, prelijte 1 šoljom mlake vode. Promešajte i prelijte pitu od zelja ovom smesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Izvadite iz rerne i pokrijte krpom 15-20 minuta da bi pita od zelja bila lepša.
Pogledajte i kako da napravite ovsenu kašu sa zeljem ili omiljene pitice od zelja.