Način pripreme
U dubokom tiganju na jakoj vatri zagrejte malo ulja i dinstajte oprani i iseckani mladi luk i zelje, mešajući dok zelje malo ne omekša. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Jedno žumance se odvoji za premazivanje. Ostala jaja umutite viljuškom sa 1-2 prstohvata soli i dodajte u zelje. Dodajte kiselo mleko, izmrvljeni sir i prstohvat soli.
Uzmite 2 lista kora i premažite ih malo mekog maslaca. Pospite ih sa malo fila za koji procenimo da će biti dovoljan za sve listove.
Listovi su namotani ali ne previše čvrsto. Ređajte ih u pleh nauljen maslacem. Ako vam je tepsija okrugla, možete ih rasporediti u krug. Premažite vrh pite žumancetom.
Peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Kada je pečeno, pokrijte krpom i ostavite da stoji 5-6 minuta.
Pogledajte i kako da napravite kinou sa zeljem, ukusnu supu od zelja ili ovo zapečeno jelo od zelja.