Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Vegan pogača Jubilej

Vegan pogača Jubilej

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
514993k
Vegan pogača Jubilej
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Vegan pogača može i za jubilej ili kao svakodnevni ukusan hleb za vegansku ishranu."

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 1 kg
  • suvi kvasac - 14 g
  • ovsena pavlaka - 200 ml, bio
  • himalajska so - 2 kašičice
  • javorov sirup - 3 supene kašike
  • mlaka voda - 300 ml
  • ulje - 50 ml + za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Belo speltino brašno sipamo u posudu u kojoj ćemo mesiti.

Dodajemo suvi kvasac i himalajsku so i dobro promešamo.

U sredini brašna pravimo udubljenje u koje sipamo bio ovsenu pavlaku, javorov sirup, mlaku vodu i ulje 50 ml.

Zamesimo testo koje ostavljamo da nadođe 2 sata, posudu pokrivamo krpom.

Nakon što testo nadođe podelimo na 2 dela. Svaki deo razvučemo na silikonskoj podlozi, namažanoj uljem i razvučemo koru. Brašno ne dodajemo prilikom razvlačenja.

Svaku koru namažemo uljem i uvijamo u rolat, nakon toga rolat sečemo na komade.

Komade poređamo u pleh sa dnom koje se ne lepi, prethodno namažemo uljem.

Prazničnu pogaču namažemo uljem i ostavljamo da nadođe 30 minuta.

Vegan pogaču Jubilej pečemo 60 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pogledajte još ideja za vegan slatkiše i pogledajte naše predloge za posne pogače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: