Način pripreme
Skuvajte kinou u 250 ml vode 15-18 minuta ili dok ne apsorbuje tečnost i ostavite je da se ohladi. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i zapržite iseckan luk, beli luk 3-4 minuta. Dodajte narendan krompir i začinite solju i biberom. Nakon nekoliko minuta mešanja sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja u veliku posudu i u njih dodajte ovsene pahuljice, tofu, bosiljak i majčinu dušicu. Dobro promešajte i dodajte smesu od krompira i kinou. Ako je potrebno začinite sa još začina i promešajte sa brašnom od leblebija.
Ostavite smesu u frižideru 10 minuta. Nakon toga vlažnim rukama oblikujte 12 pripljeskanih lopti.
Zagrejte masnoću u nelepljivom tiganju i ubacujte vegan ćuftice da se prže ravnomerno sa obe strane. Prženje oduzima 3-4 minuta sa svake strane, pri čemu se okreću veoma pažljivo.