Način pripreme
Kvasac rastvaramo u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera.
Brašno prosevamo i dodajemo so, promešamo i pravimo udubljenje u koje ćemo sipati rastvoreni kvasac i ostavljamo da nadođe.
Nakon toga mešamo dok se ne pomeša potpuno. Ne meso se. Dodajemo sušeni paradajz i masline, sitno iseckane i po želji malo sitno iseckanog ruzmarina. Ponovo promešamo i ostavljamo da nadođe.
Nakon što se testo za bagete udvostruči, sipamo na brašnom posutu radnu površinu i razvučemo na kvadrat, debljine približno 1 cm.
Isečemo a trakice širine oko 5 cm, uvijamo i tako pripremljene bagete stavljamo u pleh, obložen papriom za pečenje.
Pečemo bagete od spelte sa maslinama i sušenim paradajzom 15 minuta na 220 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.
Pogledajte još trikova za pravljenje bageta od belog luka, kao i naučite koji je pariski baget.