Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Bageti od spelte sa maslinama i sušenim paradajzom

Bageti od spelte sa maslinama i sušenim paradajzom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8052565k
Bageti od spelte sa maslinama i sušenim paradajzom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ovi savršeni bageti plaču za jednu posudu salate sa paradajzom i drugim ukusnim stvarima."

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 450 g
  • voda 350 ml
  • veži kvasac - 10 g, približno 1/4 kockice
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - prstohvat
  • sušeni paradajz - 5 komada
  • masline - 10 komada, ali ja sam stavila 10 (koristila sam miks crnih i zelenih)
  • suvi ruzmarin - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvaramo u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera.

Brašno prosevamo i dodajemo so, promešamo i pravimo udubljenje u koje ćemo sipati rastvoreni kvasac i ostavljamo da nadođe.

Nakon toga mešamo dok se ne pomeša potpuno. Ne meso se. Dodajemo sušeni paradajz i masline, sitno iseckane i po želji malo sitno iseckanog ruzmarina. Ponovo promešamo i ostavljamo da nadođe.

Nakon što se testo za bagete udvostruči, sipamo na brašnom posutu radnu površinu i razvučemo na kvadrat, debljine približno 1 cm.

Isečemo a trakice širine oko 5 cm, uvijamo i tako pripremljene bagete stavljamo u pleh, obložen papriom za pečenje.

Pečemo bagete od spelte sa maslinama i sušenim paradajzom 15 minuta na 220 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.

Pogledajte još trikova za pravljenje bageta od belog luka, kao i naučite koji je pariski baget.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: