Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena Korba (Minikop)

Pržena Korba (Minikop)

Starets belobradiStarets belobradi
Početnik
228
Pržena Korba (Minikop)4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Recept za prženu ribu korba se pokazao kao veoma pogodan za prženje u air fryeru i ispostavilo se da je to veoma ukusna riba."

Potrebni sastojci

  • korba - oko 1 kilogram
  • belo vino
  • soja ili riblji sos
  • biber
  • limun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Recept se pokazao veoma pogodnim za prženje u air fryeru i ispostavilo se da je to ovo ukusna riba.

Očišćenu ribu korba peremo, odstranimo glavu, rep i peraja, koje koristimo za riblju čorbu. Sečemo na kriške debljine 4-5 cm.

Ribu mariniramo sa soja ili ribljim sosom, limunom /belim vinom/ i biberom oko 2 sata. Riblji sos je jači i mirisniji, pa je soja sos poželjniji ako želimo da sačuvamo aromu same ribe. Ako dodajete dodatnu so, vodite računa koliko je slan sos koji koristite.

Kriške osušimo i poprskamo maslinovim uljem. Stavimo ih u air fryer i pržimo na 180 stepeni oko 20 minuta, okrećući ih jednom na pola kuvanja.

Korba /ili minokop/ je ukusna riba, a od grčkih ribara sam naučio da sveža riba ne zahteva mnogo začina i komplikovane pripreme, pa se uz malo truda dobijaju odlični rezultati. Ne treba preterivati sa dodatnim začinima, kako ne bismo ubili prirodni ukus sveže ribe.

Prženog korba služimo uz prilog od prženog krompira ili, za dijetalniju opciju, svežu salatu, a dobro je imati i zgnječeni kavijar od belog luka.

Uživajte u ovoj ukusnoj ribi uz jednostavnu pripremu!

Pogledajte i kako da pripremite korba u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: