Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Jagnjeće ćuftice na turski način

Jagnjeće ćuftice na turski način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjeće ćuftice na turski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ne možete reći da Turci nisu pravi majstori za pravljenje jagnjećih ćuftica"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g, mleveno
  • luk - 1 glavica
  • masline - 5 komada
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo jagnjeće meso, osušimo i sameljemo na mašinicu.

Luk oljuštimo od ljuski, takođe i beli luk, a masline odvojimo od koštica. Stavljamo u multipraktik i meljemo.

U posudu dodajemo mleveno meso, sve sastojke i dobro promešamo.

Vlažnim rukama pravimo ćuftice.

Stavljamo ih u posudu, uvijamo folijom i stavljamo na hladno mesto nekoliko sati.

Kad prođe vreme, stavljamo ih u tiganj sa uljem i pržimo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: