Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ćufte»Jagnjeće ćuftice sa leblebijom

Jagnjeće ćuftice sa leblebijom

Elena MatevaElena Mateva
Pomoćnik kuvara
96212
Jagnjeće ćuftice sa leblebijom1 / 3
20/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jagnjetina sa leblebijom - ukusna kombinacija, koja će postati omiljena celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 2 - 3 komada, crvenae
  • bujon od povrća - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • mleveno jagnjeće meso - 500 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/4 šolje
  • leblebija - 2 šolje, iz konzerve
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • začini - peršun, majčina dušica, kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno naseckajte pečene paprike. Dodajte bujon i dobro promešajte. U veliku posudu stavite mleveno meso, jaja, beli luk, so i začine. Dobro umesite mleveno meso rukama. Napravite 16 ćuftica. Ostavite ih u frižideru da se ohlade.

U tiganju zagrejte ulje. Stavite sitno naseckani luk i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte naseckani beli luk. Pržite i njega 2-3 minuta. Dodajte alevu papriku. Promešajte i odmas sipajte smesu od paprika i bujona.

Kada smesa proključa ubacite unutra ćuftice. Kuvajte ih 25-30 minuta.

Dodajte leblebiju i kuvajte još 10-15 minuta. Tokom kuvanja, ako ima potrebe, dodajte još malo vode.

Po želji, jagnjeće ćuftice se mogu ispeći u plehu na papiru za pečenje, umesto da se kuvaju ili da se isprže posebno.

Ovako pripremljene ćuftice stavite u jelo na 5 minuta pre nego što leblebija bude gotova.

Poslužite jelo sa sitno seckanim peršunom odozgo i kašikom kiselog mleka sa strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: