Ekleri za Uskrs

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
21234703
Ekleri za Uskrs4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
45
"Ukusni ekleri sa domaćim mlečnim kremom za vaš praznik."

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • brašno - 5 supenih kašika
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 10 supenih kašika
  • maslac - 40 g
  • vanila - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu sipajte šolju vode, dodajte pola šolje ulja i stavite da provri.

Nakon što provri dodajte šolju brašna i mešajte 5 minuta ili dok smesa ne počne da postaje gusta.

Nakon toga skinite kaserolu sa vatre i ostavite sa strane dok se potpuno ne ohladi.

Nakon što se smesa ohladi potpuno, dodajte 4 jajeta. Dodajte jedno po jedno, nakon svakog mešajte energično dok ne dobijete homogenu smesu.

Na kraju nakon što stavite sva jaja, dobijate gusto i lepljivo testo.

Pripremite ravan i širok pleh i obložite papirom za pečenje. Uključite rernu da se ugreva na 200 stepeni bez ventilatora.

Uz pomoć kašike uzmite od smese i stavite u pleh. Oblikujte lopticu koliko je moguće. Važno je da kažem da ostavite mesta između eklera, pošto će da nadođu prilikom pečenja.

Eklere za Uskrs pecte u ugrejanoj rerni 25-30 minuta. (Važno je da ne otvarate vrata rerne za vreme pečenja, pošto će ekleri pasti i neće biti mekani i vazdušasti).

Gotove eklere ostavite da se ohlade.

Za to vreme pripremite krem, u šerpu sipajte 800 ml mleka i dodajte 10 supenih kašika šećera. Stavite da provri. U posudi umutite 5 supenih kašika brašn sa pola šolje vode i dodajte u mleko.

Mešajte energično nekoliko minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte 40 g maslaca i 3 vanile. Ponovo mešajte dok ne dobijete glatku konsistenciju.

Sa špricem našunite hladne eklere kremom.

Gotove eklerčiće za Uskrs možete posuti šećerom u prahu ili sa nekoliko kašičica rastopljene mlečne čokolade. Srećni vaskršnji praznici!

Pogledajte takođe kako da napravite klasične francuske eklere i naučite koje su najčešće greške prilikom pravljenja eklera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: