Način pripreme
U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje. Zapržite luk dok ne postane providan i dobije zlatnu boju.
Dodajte isečenu šargarepu i paprike. Kuvajte još 3-4 minuta dok ne počne da mekša.
Sipajte paradajz. Ako koristite sveži paradajz, oljuštite ga i prethodno isecite. Dodajte u povrće i ostavite da se krčka na tihoj vatri 10 minuta dok se ne raskuva i sos se ne zgusne.
Dodajte isečeni patlidžan i kuvajte još 5 minuta dok i on ne omekša.
Dodajte krompir i tikvice. Posolite, pobiberite i dodajte zelene začine po izboru.
Poklopite jelo i ostavite na tihoj vatri oko 30-40 minuta dok svo povrće ne omekša i mirisi se ne pomešaju. Ako je potrebno dodajte malo vode ili bujona da ne ostane bez tečnosti.
Nakon što jelo sa tikvicama i povrćem bude gotovo, pospite ga svežim peršunom ili bosiljkom. Servirajte toplu sa svežim hlebom ili kao prilog uz meso.
Pogledajte takođe kako da pripremite musaku sa tikvicama i pirinčem ili omiljeni gratin sa tikvicama.