Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Letnje jelo sa tikvicama i mnogo povrća

Letnje jelo sa tikvicama i mnogo povrća

AdminAdmin
Glavni urednik
325554
Letnje jelo sa tikvicama i mnogo povrća1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Otkrijte neverovatnu kombinaciju svežg povrća - tikvice, krompir, paprike, šargarepa, luk, paradaz i patlidžan. Izuzetno ukusno i zdravo letnje jelo."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 veliki
  • paradajz - 3 komada srednje veličine ili 1 konzerva na kockice
  • tikvice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • bibe
  • sveži začini - peršun, origano, bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje. Zapržite luk dok ne postane providan i dobije zlatnu boju.

Dodajte isečenu šargarepu i paprike. Kuvajte još 3-4 minuta dok ne počne da mekša.

Sipajte paradajz. Ako koristite sveži paradajz, oljuštite ga i prethodno isecite. Dodajte u povrće i ostavite da se krčka na tihoj vatri 10 minuta dok se ne raskuva i sos se ne zgusne.

Dodajte isečeni patlidžan i kuvajte još 5 minuta dok i on ne omekša.

Dodajte krompir i tikvice. Posolite, pobiberite i dodajte zelene začine po izboru.

Poklopite jelo i ostavite na tihoj vatri oko 30-40 minuta dok svo povrće ne omekša i mirisi se ne pomešaju. Ako je potrebno dodajte malo vode ili bujona da ne ostane bez tečnosti.

Nakon što jelo sa tikvicama i povrćem bude gotovo, pospite ga svežim peršunom ili bosiljkom. Servirajte toplu sa svežim hlebom ili kao prilog uz meso.

Pogledajte takođe kako da pripremite musaku sa tikvicama i pirinčem ili omiljeni gratin sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: