Sos od šampinjona za krmenadle

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250102
07/02/2017
"Ovaj univerzalni sos za krmenadle i druga mesa postao je hit na sajtu. Vidite recept i uverite se sami."
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20 063
  • Pregledi tokom meseca733
  • Pregledi tokom sedmice691
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 200 - 300 g sveži
  • vino - 1 čaša belog
  • so
  • aleva paprika - mlevena, po ukusu
  • brašno - 4 kašike
  • maslac - 4 - 5 kašika
  • indijski orah - prstohvat
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Očistite šampinjone i isecite ih na komade. Sipajte ih u posudu sa 3 čaše slane kipuće vode, u koju su dodati čaša belog vina i aleva paprika. Ostaviti da vri pola sata, nakon čega treba ocediti šaminjone od buljona.

Posebno propržiti brašno na maslacu, zatim lagano dodavati buljon od šampinjona, a na kraju i same šampinjone. Dodati indijski orah i ostaviti da se kuva na laganoj vatri desetak minuta.

Ako je sos previše gust, razređuje se toplom vodom uz mešanje.

Servira se sa krmenadlom, uz prilog od prženih krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar