Lazanja

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Lazanja
Fotografije: Daniil Bikov
5 / 9
07/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"Vreme je za ... LAZANJUUUUUUU!"

Potrebni sastojci

  • kore - za lazanju 12 kom.
  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 3 kom.
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • paradajz sos - 500 ml iz konzerve
  • kačkavalj - parmezan 500 g
  • pavlaka - 400 g
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 70 g
  • maslinovo ulje
  • ulje
  • so
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Ragu sos: Izrendanu šargarepu, sitno iseckan luk i beli luk, usitnjen kroz presu staviti u zagrejano maslinovo ulje i upržiti dok ne postanu zlatkasti. Dodati mleveno meso, dobro upržiti, dodati paradajz i začine, nakon čega se ostavi na slaboj vatri da vri.

Bešamel sos: Upržiti brašno na malo ulja. Dodati mleko i pavlaku, uz neprekidno mešanje dok se sos ne zgusne. Dodati so i biber.

U kipuću vodu, u koju smo dodali so i ulje, spuštaju se kore, jedna po jedna, da se ne zalepe. Kuvaju se po uputstvu na pakovanju. Kada omekšaju ohlade se hladnom vodom.

Tepsija se namaže uljem, stavlja se malo bešamela i počinje ređanje lazanja. Kore, bešamel, ragu sos, narendan kačkavalj; ponovo kore, bešamel, ragu, kačkavalj - i tako oko 4 reda. Završiti bešamelom i kačkavaljem.

Na kačkavalj možete staviti paradajz isečen na kolutove.

Peče se oko 40 minuta u rerni na 200 stepeni. Ako počne da zagoreva, pokriva se folijom i otkriva malo pre nego što je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: