Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Meke pitice u malim đuvečarama

Meke pitice u malim đuvečarama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Meke pitice u malim đuvečarama
Fotografije: Sia Ribagina
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Top recept! Mekani sa ukusom maslaca, bozanstvene pite, koje ako jednom probate, zaljubicete se u njih!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 listova
  • maslac - 50 g, istopljen
  • sir - 300 g
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • so
  • maslac - 60 g, čvrst
  • ulje - 6 kasičica za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept će vam biti potrebno 6 malih đuvečara , ili neke druge keramičke, ili glinene posude, koje su predviđene za termičku obradu.

Za svaku posudu će vam trebati po dve kore. Ako budete koristili deblje kore, biće potrebno da povecate količinu jaja i svežeg mleka.

Namažite svaku posudu sa malo ulja. Uzmite jednu koru i namažite je sa istopljenim maslacem, stavite drugu preko nje i ponovo namazite maslacem.

Podelite sir na oko 50 grama za svaku piticu. Izdrobite sir i stavite na jedan kraj po duzini kore kao putic.

Savijte kao rolat, stavite u posudu i napravite ga u obliku puža. Uradite isto i sa ostalim korama i popunite sve posude. Umutite jaja sa svežim mlekom i dodajte prstohvat soli.

Sipajte smesu u svaku posudu, podelite je na ravne delove. Kore odozgo treba da budu dobro nakvašene. Isecite oko 10 grama maslaca, stavite ga u sredinu svake kore u posudi. Stavite u rernu na 170 stepeni i pecite ih oko 40 minuta, dok ne porumene.

Izvadite iz rerne i polako pređite nožem po ivicama posude da se pitice odvoje. Izvadite ih i ostavite da se ohlade iznad metalne rešetke kako bi bile hrskave.

Ako više volite mekše pitice, stavite ih u tanjir i probajte sa uživanjem. Ove pitice su izuzetno idašne i ukusne, za pripremu vam nisu potrebni prašak za pecivo ili soda bikarbona, dovoljno nadođu i samo sa jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: