Pogača Srculence za Dan zaljubljenih

Йелена АндоновЙелена АндоновPočetnik
05/02/2017
"Recepti našeg korisnika Vanje su pravi užitak za oči. Proverite i sami. Nama je bukvalno krenula voda na usta..."
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano335
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice svežeg
  • jaja - 2+1 belanac
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kafene kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 800 - 900g
  • maslac - 100g za premazivanje kora
  • za premazivanje kora
  • žumanac - 1 kom.
  • mleko - 2 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih proizvoda umesiti testo i ostaviti ga na toplom i pokriveno krpom da naraste za oko 30 minuta. Posle toga podeliti testo na 6 loptica.

Četiri loptice razviti oklagijom prema veličini tepsije, prvu namazati maslacem i staviti drugu preko nje, zatim namazati drugu i staviti treću i na kraju četvrtu.

Ovako poređane razvijene loptice rezati na osam trougla - početi od centra, ali ne rezati do kraja, već ostaviti oko 2 cm. Uvijati trougliće na sledeći način: svaki trougao ka spolja, tako da vrh završi ispod pogače.

Razviti oklagijom jednu od preostale dve loptice i praviti srca modlom. Tako dobijenu rešetku postaviti preko preostale loptice od testa, koja će biti centar pogače.

Srca postaviti na njihova mesta. Preostalo testo od kojeg je napravljena rešetka koristiti za lišće, koje se postavlja sa strane.

Ostaviti da naraste za 40-tak minuta. Posle toga pogaču premazati smesom od 1 supene kašike ulja, 2 supene kašike mleka i žumanca. Posuti susamom ili semenom maka. Peći na 160 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar