Turski slatkiš sa kiselim mlekom

Катарина КнежевичКатарина КнежевичPočetnik
06/02/2017
"Slatkiš, mekan kao memorijska pena, sa nežnim ukusom kokosa - klasičan turski recept"
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 248
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom sve dok ne pobele, dodati ulje, a posle njega i kiselo mleko. Promešati dobro i postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i griz.

Kada se smesa homogenizuje, dodati vanilu i promešati sa orasima. Sipati smesu u namašćenu i brašnom posutu tepsiju. Po želji, odozgo staviti nekoliko ocedjenih kajsija iz kompota. U prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, slatkiš staviti da se peče sve dok ne porumeni.

U posudi na vatri pomešati šećer, vanilu i izrendanu koru limuna. Pustiti sirup da vri 10 minuta. Ostaviti ga da se potpuno ohladi.

Gotov slatkiš preliti hladnim sirupom dok je jos vreo i vratiti ga na oko pet minuta u isključenu rernu. Posle toga ga izvaditi i pustiti da se ohladi. Iseći na komade i servirati sa koksovim strugotinama.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar