Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Orzo pasta sa šargarepom, paprikom i paradajzom

Orzo pasta sa šargarepom, paprikom i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Orzo pasta sa šargarepom, paprikom i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Jedan prstohvat parmezana je dovoljan da se običan pirinač sa paradajzom pretvori u gurmanski predlog za poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • orzo testenina - 1 činija
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 crvena paprika
  • paprike - 1 bela paprika
  • paradajz - 2 komad
  • so
  • ulje
  • parmezan
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati luk i šargarepu i staviti u dubok tiganj da se dinstaju sa malo ulja i vode.

Dve paprike takođe iseći, ali na malo krupnije komadiće. Njih takođe dodati u već оmekšale luk i šargarepu. Dobro promešati.

Kada su i paprike dobro izdinstane, sipamo jednu činiju orzo testenine i dodajemo vodu. Orzo testenina se kuva u vodi u odnosu 1:3.

Tako da dosipamo postepeno oko 3 čaše vode, i s vremena na vreme promešamo.

Čim se zgusne smesa, dodajemo prethodno samleven paradajz. Začinimo solju. Kuvamo sve dok ne bude gotovo.

Na kraju posipamo usitnjenim bosiljkom i narendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: