Bakina paprika sa mlečnim belim sosom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
08/02/2017
"Jedan seoski recept koji je uvek aktuelan i ukusan."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 098
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 10 - 12 kom. zelenih i crvenih
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • luk - 1 kom.
  • ulje - 5 kašika
  • paradajz - 2 kom.
  • šargarepa - 1 kom
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • ZA SOS
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • sos - 1 i 1/2 šolje sosa od paprika
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Paprike očistiti. Zagrejati ulje i upržiti naseckan luk i narendanu šargarepu. Dodati pirinač i mešati dok ne postane staklast. Nakon toga dodati paradajz, posoliti, pobiberiti i dodati origano.

Preliti 1 šoljom vruće vode i ostaviti kratko na vatri, dok pirinač ne upije vodu. Mešati da ne bi zagorelo.

Gotovim filom puniti papriku. Ređati u pleh, a višak fila sipati isto u pleh. Preliti sa 1-2 šolje vode i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.

U šerpu sipati kiselo mleko i brašno, i sve dobro umutiti žicom. Dodati umućeno jaje. Nakon toga naliti i odvojen sos od paprika. Sos kuvati na tihoj vatri. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. Paziti da ne zagori, jer će onda sos biti gorak!

Na kraju dodati sok od limuna i servirati paprike u sosu i posute peršunom.

Neverovatno ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar