Bakina pogača sa sirom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
08/02/2017
"Neverovatno ukusna - takva je ova pogača sa sirom, maslacem i jajima, i vrlo jednostavna za pripremu, a pritom je mekana i ponajviše - vrlo ukusna."
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 737
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • kvasac - 40 g
  • jaja - 2 - 3 kom.
  • šećer - 2 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • sir - 150 - 200 g
  • maslac - 80 g (ili mast)
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml toplog mleka dodati izlomljen kvasac sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna.

Ostaviti da naraste i zatim zamesiti meko testo u presejanom brašnu i drugim sastojcima. Ostaviti na toplom da naraste za tridesetak minuta.

Testo podeliti na dva dela i svaki razviti oklagijom. Dobijene kore mazati rastopljenim maslacem ili mašću, pa posuti nalomljen sir.

Svaku koru naviti na rolnu, pa rezati na trouglove. Ređati ih u dubok pleh u obliku cveća.

Od krajeva obe rolne oblikovati centar pogače. Ostavi da naraste 30-40 minuta, premazati umućenim žumancem i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar