Domaći krem sir

08/02/2017
"Kada smo naučili kako se bućka maslac, baka nam je otkrila tajnu pravljenja pravog domaćeg krem sira. Vi je otkrijte ovde"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 194
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte mleko. Ostaviti malo da se ohladi, dovoljno da možete zadržati mali prst 15 sekundi u njemu.

Pomešajte kiselo mleko sa solju i sirištem. Dodajte u sveže mleko i sve dobro promešajte. Pokijte ćebetom ili sa nekoliko slojeva peškira.

Ostavite da odstoji oko 7 sati. Sipajte ga u gazu i ostavite da se cedi 12 sati (možda vam može i oduzeti manje vremena).

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar