Domaći krem sir

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Domaći krem sir
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kada smo naučili kako se bućka maslac, baka nam je otkrila tajnu pravljenja pravog domaćeg krem sira. Vi je otkrijte ovde"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 3 l
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • sirište - 15 kapljica
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte mleko. Ostaviti malo da se ohladi, dovoljno da možete zadržati mali prst 15 sekundi u njemu.

Pomešajte kiselo mleko sa solju i sirištem. Dodajte u sveže mleko i sve dobro promešajte. Pokijte ćebetom ili sa nekoliko slojeva peškira.

Ostavite da odstoji oko 7 sati. Sipajte ga u gazu i ostavite da se cedi 12 sati (možda vam može i oduzeti manje vremena).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: