Pogača Cvetić

Pogača Cvetić

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
135
1
190
Pogača Cvetić
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
"Odlični smo majstori za pogače i to ne možete poreći. Evo još jednog ukusnog dokaza."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sa kvascem dodati mleko, šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da naraste. Nakon toga, umutiti jaja i preostalo mleko. Prosejati brašno, napraviti rupu u njemu naliti smesu od jaja i mleka, a nakon toga i smesu sa kvascem.

Umesiti srednje tvrdo elastično testo. Namazati ga uljem i pokriti folijom. Kada naraste, podeliti testo na dva jednaka dela.

Jedan deo razviti oklagijom u koru, namazati maslacem, rezati na trougliće i praviti kiflice. Ređati ih po obodu pleha.

Od drugog dela testa razviti dve okrugle kore, namazati ih maslacem, narezati ih na 5 delova i svaki deo preseći po sredini i provući odozdo nagore.

Postaviti ih po sredini, a za centar ostaviti testo veličine oraha, razviti ga oklagijom, namazati maslacem, uviti u rolnu i naseći nožem, uviti ga u krug i postaviti u centar.

Pogaču ostaviti da naraste, nakon čega je premazati žumancem, posuti semenima i peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: