Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance, i pažljivo promešajte. U činiji pomešajte brašno, orahe i prašak za pecivo.
Polako dodajte u jaja, mešajući spatulom. Dobijenu smesu podelite na dva ili tri dela (ja sam podelila na tri) Svaku koru ispecite u pravougaonom kalupu širine (25x35), obloženom papirom za pečenje. Pazite da ne prepečete - 180 stepeni, 8-10 minuta.
Krem-puding napravite prema uputstvu. Jedan deo od preostalog mleka, 600 ml, skuvajte sa šećerom, u drugoj rastvorite brasno i dodajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi i dodajte ga u već gotov krem-puding.
Umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte ga u krem. Dobro promešajte dok ne dobijete gladak krem.
Stavite jednu koru u odgovarajući poslužavnik, namažite ga delom krema. Prekrijte drugom korom, pa kremom, trećom korom i završite kremom.
Isecite banane na dva dela po dužini. Poređajte ih preko krema i poravnajte im ivice.
Čokoladu istopite u zagrejanoj pavlaci sa maslacem. Sipajte glazuru preko banana. Umutite pavlaku i namažite celu tortu - na vrhu stavite više.
Stavite u frižider na nekoliko sati.
Izvadite i ukrasite ružicama do pavlake, kriškama banana i rastopljenom čokoladom.