Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogačice-čamci sa sirom

Pogačice-čamci sa sirom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Pogačice-čamci sa sirom
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sjajna ideja za doručak, kojom ćete obradovati celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac za hleb - 20 g
  • šećer - 1/3 kašike
  • ullje - 1/2 šolje
  • so - 2 kašičice
  • sir - 100 - 200 g
  • jaje - 1 komad + 1 žumance
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaram kvasac i šećer u zagrejanom mleku, ostavljam da naraste.

U posudu stavljam ulje, so i malo brašna sipam i narasli kvasac, zamesim u nelepljivo testo.

Ostavljam da raste na toplom, dok ne udvostruči svoj obim duplo. Zamesim testo i podelim ga na porcije veličine jajeta. Razvijam testo u ovalni oblik na nabrašnjenom stolu.

Stavljam preko svakog parčeta nadev od jednog jajeta, sira i čubra (u nadev mogu da se dodaju i drugi začini - peršun i mirođija).

Savijam testo, lepim krajeve tako da može da se vidi sir, uvijen u testo - u obliku čamca.

Stavljam male pitice u posudu za pečenje postavljenu papirom i ostavljam na toplom da narastu.

Mažem testo smesom od polovine kašike ulje, kašičice mleka i žumanca.

Peku se u umerenoj rerni oko 15-20 minuta.

Nakon što se izvade mogu da se namažu maslacem.

Pogačice-čamci sa sirom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: