Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Čamci sa kačkavaljem i sirom

Čamci sa kačkavaljem i sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Čamci sa kačkavaljem i sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
08/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Sad već znamo na koje čamce da ukrcamo našu dijetu i da je pošaljemo daleko u zdravlju i veselju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 800 g
  • kvasac - 20 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 50 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko se stavlja kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna. Brašno se proseje i pravi se udubljenje, u koje se sipa smesa od kvasca, dodaje se maslinovo ulje i so.

Umesi se meko testo, namaže se uljem i stavlja se uduboku posudu, poklpa se i ostavlja u frižider na nekoliko sati. Gotovo testo se deli na 12 delova.

Svaki od njih se razvije i namaže maslacem. U sredinu se stavljaju rendani sir i kačkvalj. U oba kraja se prave prorezi i oblikuje se čamac.

Gotovi se mažu preosalim maslacem. Ostavljaju se da nadođu i peku u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti