Pogača Ruža

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
2
13/02/2017
"Na svetskom prvenstvu za najukusniju pogaču osvojila je prvu nagradu - probajte i recite da li je žiri bio u pravu."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 354
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kvasac - 42 g
  • voda - 200 ml topla
  • sveže mleko - 200 ml toplo
  • jaja - 1 kom.
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 1 kašičice
  • za nadev
  • sir - 200 g
  • pavlaka - 2 - 3 kašike, kisela
  • žumanca - 1 kom.za premaz
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj činiji pomešajte kvasac sa mlekom i vodom. Dodajte šećer, so , sirće, ulje i jaje. Prosejte brašno.

Postepeno ddodajte brašno, uz neprekidno mešanje. Mešajte dok ne počne da se odvaja od zidova činije. Prebacite u pleh sa preostalim brašnom i umesite meko testo.

Ostavite da narasta oko sat i po. Pripremite nadev, tako što ćete pomešati sir i pavlaku. Kad testo naraste, razvucite ga u pravougaonu koru.

Isecite na pravougaonike. Na svaki stavite po 1-2 k.k nadeva i preklopite ka dužoj strani.

Podmažite pleh i počnite ređanje pravougaonika od unutra ka spolja, ispravljene, sa otvorom nagore. Ostavite da narasta još 30-40 minuta.

Premažite umućenim žumancem i pecite na 200 stepeni, 35-40 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Izvadite, premažite maslacem i pospite sa malo šarene soli.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar