Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa belim sosom

Punjene paprike sa belim sosom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Punjene paprike sa belim sosom
Fotografije: pcheliche
9 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Danas ćemo vam predložiti jedan neodoljiv klasični recept za punjene paprike, koji nema ravnog. Zato što nema lepšeg od domaćeg."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 gr
  • paprike - 8 komada srednje veličine
  • pirinač - 1 čaša
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - ¼ struka
  • pečurke - 10 komada sitno naseckanih
  • paradajz - 2 sitno iseckana
  • mast - 1 čaša ulja
  • biber - mleveni (po želji)
  • peršun - veza peršuna
  • so - po želji
  • jaja - 3 žumanca (mogu i cela), za sos
  • brašno - 3 kašike
  • kiselo mleko - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i izdinstajte narezan luk, praziluk, pečurke i na kraju mleveno meso. Ja volim da u meso dodam i malo vina (oko 100 ml). U smesu dodajte i narezan paradajz, so i biber.

Kada se sve izdinsta, dodajte pirinač, dobro promešajte i dolijte 1 čašu vrele vode. Mešajte povremeno na peći dok se pirinač ne skuva, pa dodajte naseckan peršun. Tom smesom napunite predhodno očišćene paprike (od drški i semenki).

Otvor paprike zatvorite kapom kore paradajza. Poredjajte ih u vatrostalnu posudu sa poklopcem i preko njih prelijte oko dve šolje vrele vode. Stavite da se ispeku u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 200 stepeni.

Žumanca i kiselo mleko umutite za sos zajedno sa brašnom. Stavite u šerpu na šporet i uz neprekidno mešanje dodajte malo sosa iz posude u kojoj se peku paprike. Čim se smesa zgusne, sos je gotov. Prelijte paprike sosom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: