Bakine paprike sa belim sosom

23/07/2019
"Kladimo se da niste probali ukusnije paprike od bakinih, kladimo se u dve paprike "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 800 g
  • paprike - 6 - 7 komada, veće
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 srednja glavica
  • kiselo mleko - 2/3 kofice
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo mleveno meso u malo ulja dok se ne izmrvi. Dodajemo sitno iseckan luk i kuvamo ispod poklopca oko 10-15 minuta na tihoj vatri. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Pirinač operemo nekoliko puta dok ne dobijemo čistu vodu. Sipamo u mleveno meso i kuvamo 5 minuta.

Očistimo paprike od drške i operemo. Punimo smesom i stavljamo u pleh. Ako ostane smese, sipajte oko parika. Izbušimo paprike čačkalicom za zube sa svih strana.

Prelivamo hladnom vodom malo iznad sredine paprika. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ako je voda isparila dodajemo još i vraćamo u rernu dok ne provri.

Pravimo kašu od jaja, kiselog mleka i brašna i počinjemo polako da mešamo sa vodom iz paprika. Vraćamo sos u pleh i pečemo još 5-6 minuta. Serviramo punjene paprike tople.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar