Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Slana torta sa palačinkama

Slana torta sa palačinkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Slana torta sa palačinkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 6
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Obožavam slane torte sa palačinkama, posebno kad je torta sočna, ukusna i sa bogatim nadevom, baš kao ova!"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 700 ml
  • brašno - oko 400 g
  • so
  • za fil
  • sitan sir - 400 g
  • pavlaka - 300 g kisela
  • sir - 150 g
  • želatin - 1 kesica
  • za nadev
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • kukuruz - 100 g iz konzerve
  • kobasica - 200 g po izboru (može i čajna)
  • jaja - 3 komada kuvanih
  • paprika - 2 - 3 komada pečenih crvenih
  • sir - 100 g Mimolet ili Čedar
  • za dekoraciju
  • majonez - 100 g
  • čajna kobasica
  • kačkavalj - 100 - 150 g
  • jaja - 1 komad kuvanog
  • šargarepa
  • šunka
  • čedar
* merne jedinice

Način pripreme

Za posudu (kalup) od 24 cm

Umutite jaja sa mlekom. Dodajte brašno, pa mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte prstohvat soli i ispecite 13 palačinki. U odgovarajućoj posudi pomešajte sitan sir, pavlaku, izmrvljen sir i želatin koji ste prethodno pripremili prema uputstvu.

U kalup poređajte 6 palačiniki u krug, tako da se malo preklapaju i da im 1/3 viri iz posude. Na dno posude stavite još jednu palačinku. Premažite filom, poređajte kolutiće krastavčića, pa stavite preko drugu palačinku. Nju premažite filom, pa posipajte kukuruzom.

Zatim sledi treća palačinka na koju isto mažete fil, pa ređate kolutiće kobasice (čajne). Preko stavite četvrtu palačinku, premažite je filom, pa preko nje poređajte kuvana jaja isečena na kolutove.

Stavite petu palačinku, premažite filom, pa rasporedite po njoj cele i prepolovljene paprike. Zatim ide šesta palačinka, koju takođe mažete filom, pa onda posipajte rendanim sirom. Preko toga stavljate zadnju palačinku.

Tortu ostavite u frižider na par sati da se stegne. Izvadite tortu iz kalupa i okrenite je naopako. premažite je majonezom, posipajte rendanim kačkavaljem i ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: