bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstana Jagnjetina»Dinstana jagnjetina u đuvečari

Dinstana jagnjetina u đuvečari

Dinstana jagnjetina u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6VIDEO
10/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Samo je pogledajte! Jagnjetina sa povrćem, koja se topi u ustima - ugrejaće vašu dušu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli.

Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke. Luk i papriku iscite na komade srednje veličine, a paradajz oljuštite ispasirajte ili izrendajte.

U đuvečaru sipajte malo ulja i poređajte meso, luk, paprike, krompir i paradajz.

Dodajte 2-3 čaše vode, zavisi od veličine đuvečare. Posipite solju i nanom ili peršunom.

Poklopite đuvečaru, a poklopac možete malo zamazati testom od brašna i vode (zavisi o poklopca da li dozvoljava) . Prcite u umereno zagrejanoj rerni oko 2 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: