Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Posno jelo sa tikvicama i belim lukom

Posno jelo sa tikvicama i belim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Posno jelo sa tikvicama i belim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Danas smo vam spremili jedno raskošno i dijetalno jelo sa tikvicama, pirinčem i svežim lukom koje nam dolazi pravo iz Istočne Bugarske!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kom.
  • beli luk - 6 - 7 glavica svežeg belog luka
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • nana - sveža
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice naseći na sitne kockice, a luk na krugove, i staviti da se uprže zajedno.

Dodati kašičicu aleve paprike i naliti vodu, ali ne mnogo - oko 4-5 šolja.

Kada malo provri, dodati i glave belog luka i ostaviti na oko 15 minuta da vri, nakon čega dodati pirinač.

Kada se pirinač skuva posuti nanom.

Obavezno probajte ovo veoma ukusno seosko jelo od povrća koje je spremala moja baka i koje mi je postalo omiljeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: