Šakšuka

JoanaJoana
Početnik
11
Šakšuka
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Šakšuka - aromatična jaja na arapski način. Ukus i aroma, u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj!"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paprike - 1 crvena i 1 zelena paprika
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • paradajz - 6 - 7 paradajza, može i iz konzerve
  • šećer - 1 - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kumin - 1 kašika
  • so
  • biber
  • jaja - 5 kom.
  • peršun - 2 kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo treba pripremiti u velikom tiganju. Zagrejte u njemu maslinovo ulje i dodajte usitnjen luk i beli luk. Nakon što se prže oko 5 minuta, dodajte iseckane paprike i pržite, dok omekšaju.

Dodajte paradajz, prethodno iseckan i zajedno sa sokom iz konzerve, ako koristite konzerviran. Dodajte 1-2 prstohvata šećera, pomešajte i nakon što jelo provri dodajte preostale začine, a na samom kraju posolite. Količina začina zavisi od vašeg ukusa.

Nakon što se sos zgusne, razbijte odgore jaja, pažljivo na rastojanju jedno od drugog. Poklopite tiganj i kuvajte 10-15 minuta - jaja treba da se stegnu, a paradajz sos da se lako karamelizuje. Na kraju pospite iseckanim peršunom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: