Pileća džigerica na seoski način

Milica DjordjevicMilica DjordjevicPočetnik
17/02/2017
"Volite pileću džigericu? Evo klasičnog recepta."
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19 248
  • Pregledi tokom meseca269
  • Pregledi tokom desmice61
  • Komentarisano1 times
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Operite džigericu i dobro je osušite. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i ispržite džigericu, nakon čega je izvadite iz ulja.

U istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom.

Dodajte paradajz pire, rastvoren u 250 ml vode, a nakon toga i pileću džigericu. Dodajte po ukusu biber, malo čubra i so.

Poslužite uz iseckan svež peršun. Džigerica na seoski način dobro ide uz kuvan krompir.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Boris Mitov
Boris Mitov
22.04.2018 23:45
Desetak minuta pre da bude gotovo ubaciti 50gr maslaca
0
0