bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileća džigerica na seoski način

Pileća džigerica na seoski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
5345132146
Pileća džigerica na seoski način
Fotografije: Admin
1 / 7VIDEO
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Volite pileću džigericu? Evo klasičnog recepta."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • paprike - 2 - 3 pečene - zelena i crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 5 - 6 šampinjona
  • paradajz pire - 4 kašike
  • crveno vino - 50 ml
  • luk - 2 glavice starijeg ili 1 veza mladog luka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - za posipanje
  • biber
  • čubar - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i dobro je osušite. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i ispržite džigericu, nakon čega je izvadite iz ulja.

U istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom.

Dodajte paradajz pire, rastvoren u 250 ml vode, a nakon toga i pileću džigericu. Dodajte po ukusu biber, malo čubra i so.

Poslužite uz iseckan svež peršun. Džigerica na seoski način dobro ide uz kuvan krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: