Način pripreme
U posudu izmrvite sveži kvasac i pospite preko njega šećer. Kvasac prelijte sa malo mlake vode i promešajte. Kada se kvasac rastvori promešajte 2-3 kašike kukuruznog i pšeničnog brašna i dodajte rastvorenom kvascu. Promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.
Kada se kvasac aktivira, dodajte mu kašiku po kašiku kukuruznog i pšeničnog brašna naizmenično i omekšali maslac.
Dodajte malo vode i umesite glatko i elastično testo. Ostavite na toplo mesto da dobro nadođe (da se udvostruči) i pokrijte ga providnom folijom. Nadošlo testo premesite lagano i formirajte potkovicu.
Ponovo ostavite testo da nadođe oko 15 minuta. Po želji, možete testo posuti semenom ili kukuruznim brašnom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Gotov hleb naprskajte vodom, uvijte u krpu i ostavite da odmori 20-30 minuta.