Domaće suvo konjsko meso

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/02/2017
"Dobro vino traži uz sebe dobro meze, a najukusnije meze je suvo konjsko meso."
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano853
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • konjsko meso - 1 kg (ribića ili karea)
  • so - 800 g
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade debljine 4 cm (mišiće secite uzdužno, očistite od tetiva i hrskavice).

U izduženu posudu sipajte sloj so debljine 2 cm. Preko poređajte komade mesa i posipajte solju, tako da prekrijete meso u potpunosti. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto da odstoji nekih 36 sati.

Kad meso izvadite iz soli, potopite ga u hladnu vodu. Neka odstoji u vodi nekih 12 sati, ali na svakih 4 sata menjajte vodu.

U posudi pomešajte oko 70 - 80 g začina (količina i vrste začina su vaš izbor). Dobijenu mešavinu začina isipajte na novinsku hartiju. Obrišite meso, pa ga dobro uvaljajte u začine.

Svako parče mesa nanižite na debeo konac, pa zakačite da se suši na suvom i vetrovitom mestu. Meso se suši 7 - 14 dana, zavisno od klimatskih uslova i debljine mesa.

Suvo meso čuvajte umotano u najlon kesama na suvom i hladnom mestu (frižideru).

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar