Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Zapečena Jela»Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajima

Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajima3 / 3
19/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Fantastično zapečeno jelo - tako ukusno i lako za pripremu."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • grašak - 150 g, iz konzerve
  • krompir - 600 g
  • sveže mleko - 100 - 150 ml
  • maslac - 60 g
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipajte ulje, pa propržite luk i beli luk. Dodajte šargarepu i mleveno meso, pa kad se sve proprži, dodajte paradajz pire i grašak. Začinite i sklonite sa vatre.

Krompir skuvajte u prethodno posoljenoj vodi. Ogulite i ispasirajte. Dodajte mleko i maslac, pa mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu.

Skuvajte jaja, pa kad se ohlade, oljuštite ih.

U tepsiju koju ste premazali maslacem sipajte mleveno meso sa povrćem, pa preko sipajte krompir pire i posipajte rendanim kačkavaljem. Jaja isecite na pola, pa ih poređajte preko krompir pirea.

Jelo pecite 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite iz rerne i po želji začinite biberom ili šarenom solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: