Punjeni jagnjeći but

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
43
71
Punjeni jagnjeći but
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
19/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
"Gosti nek pokušaju sami da otkriju čime ste punili ovaj aromatični jagnjeći but."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte iseckan luk, spanać, pečurke, prinač i začine. Dodajte 200 ml vode i dinstajte dok pirinač bude gotov i ispari tečnost.

Zasecite jagnjeći but tako da se dobije „džep”. Dobijeni otvor napunite gotovim nadevom i ušijte debelim koncem.

Napravite smesu od ulja, aleve paprike, bibera i ruzmarina. Premažite but smesom i posolite. Stavite u posudu, nalijte pivom i 300 ml vode.

Pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 2 sata i 30 minuta – 3 sata, tokom pečenja povremeno prelivajte sokom od pečenja.

Dva sata nakon početka pečenja dodajte krompir i šargarepu isečene na krupno. Na kraju sklonite foliju i dopecite da dobije zlatnožutu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: