Dinstane prepelice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
28/09/2019
"Dinstane prepelice su prava klasika, pogodna za praznike i specijane prilike "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • luk - 1 - 2 glavice
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • vino - 1 šolja
  • lovorov list - 1 - 2 lita
  • piment - 3 - 4 zrna
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očišćene i oprane prepelice posolite i pospite biberom.

Zapržite ih u zagrejanoj masnoći i čim meso postane zlatasto dodajte isečene kriške luka zajedno sa ostalim začinima.

Dolijte malo vode i kuvajte oko 20 minuta. Nakon toga dodajte prethodno oljušten i isečen paradajz sa vinom i dinstajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar