Svinjske šnicle iz rerne

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
20/02/2017
"Ove lagano marinirane šnicle su pravo zadovoljstvo za čula. Ne možete ostati ravnodušni prema njima."
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 988
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - oko 1 kg svinjske šnicle od vratnog dela
  • beli luk - 1 glavica izmrvljenog
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 2 kašika
  • vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu od vina, sirćeta, maslinovog ulja i karija. Natrljajte šnicle belim lukom, posolite i pobiberite. Ostavite u marinadi 2 sata u pokrivenom sudu u frižideru.

Poređajte u podmazan pleh, prelijte marinadom, prekrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite da se peku na 200 stepeni 40 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i dopecite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar