Način pripreme
Kore se pripremaju u kalupu veličine 20-22 cm. Umutite belanca u sneg. Dodajte šećer i produžite da mutite. Na kraju dodajte brašno i mlevene orahe. Promešajte pažljivo špatulom, kako sneg ne bi spao. Podelite smesu na 3 dela i ispecite 3 kore. Svaku koru pecite na 170 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite da se ohlade.
Priprema žutog krema. Umutite žumanca sa šećerom. Dodajte im brašno i 1/3 mleka. Ostatak mleka ugrejte do ključanja i u tankom mlazu ga dodajte žumancima uz stalno mešanje.
Vratite smesu u šerpu i mešajte dok se ne zgusne. Dodajte vanilu i skinite sa vatre. Pokrijte krem folijom, da ne bi uhvatio koricu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite maslac i u njega dodajte ohlađeni krem. Umutite dobro dok ne dobijete glatku smesu. Stavite krem u frižider.
Pripremite grilijaš, tako što karamelizirate šećer i u njega dodajte orahe (krupno naseckane). Prespite masu u plitak tanjir obložen papirom za pečenje. Ostavite da se dobro ohladi. Nakon toga ga izlomite uz pomoć oklagije ili čekića.
Pripremite drugi krem, tako što umutite slatku pavlaku sa šećerom i dodajte 2/3 od grilijaša (odvojite 1/3 pavlake za premazivanje torte). Pažljivo promešajte.
Sklopite tortu, tako što postavite jednu koru u odgovarajući poslužavnik ili činiju. Premažite je 1/3 žutog krema. Preko njega rasporedite 1/3 krema od pavlake. Stavite preko drugu koru, ponovo žuti krem, pa krem od pavlake. Pokrijte trećom korom, kremom i premažite tortu umućenom pavlakom.
Za grazuru ugrejte slatku pavlaku. Dodajte čokoladu i mešajte, dok se ne istopi. Ostavite da se prohladi i prelijte tortu. Ostavite preko noću u frižideru. Sledećeg dana pospite tortu grilijašem i po želji, možete napraviti figurice od karamela.
Ako tortu ukrašavate figuricama od karamela, stavite ih na tortu neposredno pre posluživanja, jer će se inače rastopiti.