bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Prolećna kaša od koprive sa jajima i sirom

Prolećna kaša od koprive sa jajima i sirom

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
169
1
180
Prolećna kaša od koprive sa jajima i sirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 6
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Predlažemo vam jednu zdravu i veoma ukusnu ideju iz bugarske retro kuhinje koja se sprema za samo 40 minuta. Proverite i sami."

Potrebni sastojci

  • kopriva - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • jaja - 4 kom.
  • sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu očistiti i oprati. U šerpu naliti vode (oko 1.5 l) i ostaviti da provri. Koprivu dodati u kipuću vodu i kuvati oko 15 minuta.

Koprivu izvaditi rešetkastom kašikom i naseckati. U malo masnoće upržiti sitno naseckan luk i beli luk, da omekšaju. Posuti brašno i alevom paprikom.

Naliti od bujona i mešati neprestano, da ne ostanu grudvice. Vratiti koprivu i posoliti. Kašu kuvati desetak minuta i dodati jaja.

Dobro promešati i nakon 5 minuta skinuti sa vatre. Kašu servirati posutu sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: